Miras kavgası Menzil’de çatışmayı artırıyor, kavga sosyal medyaya sıçradı
Menzil Köyünde Miras Kavgası Hukuk ve Burokrasi İle İktidar Mücadelesine Dönüştü
Menzil cemaatinin Kahta’ya bağlı Menzil köyünde yaşanan taşlı, sopalı miras kavgası, hukuk, bürokrasi ve silah üçgeninde yaşanan iktidar mücadelesini gün yüzüne çıkardı. Cemaat içinde 17 milyar dolarlık yurtdışı varlıkları ve 55 milyar dolarlık serveti kontrol eden en büyük abi ve mevcut lider Saki Elhüseyni ile diğer kardeşler arasındaki mal paylaşımı anlaşmazlığı, 22 Ekim 2024’te Menzil köyündeki camide yapılan bir toplantıyla “şeriat mahkemesi” kurulmasına sebep oldu. Ancak bu mahkeme de sorunu çözemedi ve 13 Ocak’ta Fettah Elhüseyni’nin taraftarları olan “Semerkand grubu” ile Saki Elhüseyni’nin destekçileri arasında taşlı, sopalı bir kavgaya dönüştü.
Mahkeme Üç Kere Kuruldu
Son bilgilere göre, şeriat mahkemesi üç kez kuruldu ancak mevcut liderin istediği sonucu alamadığı için her seferinde tek taraflı olarak feshedildi. Mevcut liderin, mahkeme heyetini köyden kovduğu iddiaları da ortaya atıldı. Bu olayın ardından Saki Elhüseyni’nin, şeriat hukukundan vazgeçerek “meşru yollarla haklarımızı korumalıyız” dediği ve resmi hukuk yoluyla çözüm aradığı belirtiliyor. Diğer kardeşler ise, abilerine “Allah’ın şeriat mahkemesinde aradıklarını bulamayıp devletin laik ve demokratik mahkemelerine sığındılar” suçlamasında bulunuyor.
Silahlı Tehditler
Saki Elhüseyni’nin destekçileri olan “Serhendi grubu”nun, karşı taraftarlara köyde tehditler savurduğu ve sosyal medya hesaplarından silahlı fotoğraflar paylaştığı iddia ediliyor. Aynı şekilde Semerkand grubunun iddialarına göre Saki Elhüseyni’nin, kardeşlerine küfürlerle karışık tehditlerde bulunduğu söyleniyor. Ayrıca Saki Elhüseyni’nin bilgisi dahilinde olan “Kral Çıplak” adlı sahte sosyal medya hesabının da, diğer kardeşlere tehditler savurduğu öne sürülüyor. Bununla birlikte Serhendi grubuna bağlı müritlerin de sosyal medya hesaplarından, “Sultan Saki’nin emrindeyiz” şeklinde silahlı paylaşımlar yaptığı iddia ediliyor.